VÉLEMÉNYEK, VISSZAJELZÉSEK

"Ez a hölgy egy csoda! Érződik, hogy nem egyszer járt ott, imádja, és kicsit azt érzem, mintha most is ott lenne, csak mondja, most kicsit jobbra, most kicsit balra, most ülj le és pihenj... Nagyszerű segítség már előre is! Nem ismerem Írországot, nekem egy nagy kérdőjel, hagyom magam vinni, de minden, amit előre bemutatott, azt érzem, LÁTNI szeretném!"

Kinga

baráti társaság (4 napos út)

"Egyszerűen fantasztikus volt, hihetetlen mennyiségű élményt kaptunk Erától. Voltunk már Írországban előtte, de Era segítségével egy egészen új szemszögből ismerhettük meg a szigetet.

Mindig jókedvű idegenvezetőnk felkészültsége nagyon magas színvonalú. Óriási helyismerettel (többször bejárta már az országot) és rajongással mesél az ír tájakról, kastélyokról, parkokról, energikusságának köszönhetően egy percig sem volt lapos vagy unalmas a 2 hetes körút.

Egy kis apróság, nem nagyon szerettem a whiskey-t, de Erának hála, azóta az élet italának rajongója vagyok. Azok a szeles, esős tájak, ahová Era elkalauzolt minket, valahogy hozták magukkal a whiskey szeretetét is. :)

Köszönjük Era, életre szóló élmény volt!"

Andi és Dávid

fiatal házaspár (2 hetes körút)

"Feleségemmel és egy baráti házaspárral elhatároztuk, hogy szeptemberben elutazunk Írországba pár napra. Mivel tudtuk, hogy Erika nagy"lóhere fan", így kézenfekvő volt, hogy felhívtam, ajánljon pár látnivalót. Megkérdezte, hogy hány napra megyünk és hol foglaltunk szállást. Elmondtam, hogy Dublin-Galway-Limerick háromszögben garázdálkodnánk, majd pár nap haladékot kért. A munkánk miatt ki is ment a fejemből az egész, amikor egy e-mail érkezett Tőle. Egy teljesen kidolgozott útitervet kaptunk. A mellékelt térképeken napokra lebontva az útvonal, pontos távolság és idő megjelöléssel. A tervezett látnivalók megjelölve és hozzáfűzve a pontos leírás, nyitva tartás, belépőjegyek árai, stb... Olyan komplex anyag volt, hogy odaérkezvén semmi másra nem kellett felesleges időt pazarolnunk, csak követtük az itinert lépésről lépésre. Nagyon szép helyeken jártunk, tényleg változatosan lettek összeválogatva a megállóink. Erikának még arra is volt energiája, hogy éttermeket és "csetresz" boltokat is belevegyen az anyagba. Sajnos pont az éttermek okozták a vesztünket, mert némelyikben olyan jól éreztük magunkat, hogy egy-két dolgot ki kellett hagynunk a napi penzumból, hogy este odaérjünk a következő szálláshelyünkre. Ennek ellenére nagyon látványos és tartalmas utunk volt, sok olyan helyre jutottunk el Erika jóvoltából, ahova magunktól nem mentünk volna el. Menet közben is tartottuk a kapcsolatot, megbeszéltük az esetleges változtatásokat. A térképeket elraktam és elég rájuk pillantani, eszünkbe jut az egész utunk újra! Köszönjük még egyszer.."

Zsuzsa és Péter 

baráti házaspár (4 napos út)

"Erikát régóta ismerem, és nagyon szeretem. Írország iránti imádata, illetve annak mélysége csak néhány éve "esett le". 2017 áprilisában egy hetet voltam Erikával Írországban. Az ország nagy élmény volt. Tényleg. A környezet, a városok, az emberek.... 1 hét nem nagy idő, de Erika olyan programot állított össze, ami mindenbe engedett egy kis bepillantást. Volt nagyváros, volt eldugott vidéki ház. Volt modern, volt tradicionális, volt tengerpart, volt fish and chips, volt írkávé :) és volt (kb 1200 km-nyi) volán a "rosszoldalon"... 

A idő rövidsége ellenére nem volt kapkodás-rohanás. Volt idő (ami nekem nagyon fontos) a látottak befogadására. Arról nem is beszélve, hogy a tömegközlekedési jegyekre, menetrendre, mi honnan indul, hova érkezik, mi a legjobb logisztika, nem volt gondom.

Az eltöltött 1 hét alapján biztosan állítom, hogy Erika nemcsak szereti, ismeri, de nagyon mélyen érzi az igazi Írországot. "

Regina

csak csajok (1 hetes út)