ISMERJ MEG!

Pár évvel ezelőtt felnőtt gyerekeim saját lábra álltak, és számomra kinyílt a világ. Azóta turista vagyok. Gyakran barátokkal, időnként a családdal, néha egyedül, de évente többször útra kelek. Hiszek abban, hogy az utazás nyitottá, és elfogadóvá tesz. Ha eleget utazol, a kalandok is megtalálnak, és ez nagyon izgalmas dolog.

Útjaim előtt heteket töltök az internet bugyrait kutatva, útikönyveket lapozva, blogokat olvasva. Valami különleges érzéknek köszönhetően sokszor olyan információkon akad meg a szemem, amin mások átsiklanak. Nagyon élvezem az utazásnak ezt az időszakát. Bár összegyűjtöm a fellelhető információkat, mégis szeretek pusztán csak ott lenni is, ahova megyek. Ülni egy padon, nézni a helyieket. Reggelizni, amit ők szoktak, kávézni, ahol ők szoktak.

Írország, minden úticélom közül a legkedvesebb, s mint ilyen, belőle vagyok messze a legfelkészültebb. Nem állítom, hogy minden szegletét ismerem, de a cél ez. Mióta először Ír földre léptem a szívem zölddé vált, és ez arra késztet, hogy újra, és újra visszatérjek. Amikor éppen nem fizikai valómban vagyok ott, a gondolataim látogatnak el az ír lankákra. Ennek a szolgáltatásnak a gondolatát évek óta dédelgettem magamban. Úgy érzem most jött el az idő, hogy kísérletet tegyek arra, hogy másoknak is meg mutassam azt, ami a szívemhez ennyire közel áll. Nem vagyok profi utazásszervező, de bízd rám írországi utad megtervezését, és én szívvel, lélekkel azon leszek, hogy amikor utad végén a repülőgép elhagyja a kifutópálya betonját a te szíved is zölddé váljon.